Stress coaching

Voor iedere professional die te veel stress wil voorkomen

Concreet

Aan de slag met stress coaching middels een-op-een gesprekken.  

Helder

Nieuwe inzichten opdoen en doelen formuleren.

Resultaatgericht

Balans herstellen en (weer) regie voeren in jouw werkleven.

Zingevend

Betekenis en zin geven aan je werkleven.

Stress Coaching

Herstel jouw balans

Stress is onderdeel van het leven en niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Gezonde stress is de spanning of druk die je ervaart bij een sollicitatiegesprek, optreden, examen of andere belangrijke gebeurtenis.

Als je echter lange tijd te veel stress ervaart, dan werkt dat verlammend en maakt het je moe. Je gaat slechter presteren en het lukt je niet meer om te doen wat je graag wilt doen. Stress is dan niet meer effectief, integendeel zelfs, het is ongezond.

Het voorkomen van te veel of ongezonde stress is natuurlijk het beste advies wat we je kunnen geven. Als je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken dan ben je bij Bartels Coaches aan het goede adres.

Herken jij jezelf hierin?

Als een van bovenstaande situaties je bekend in de oren klinkt, is het tijd om te gaan bewegen en vandaag nog werk te maken van jouw balans. Plan een gratis oriëntatiegesprek met een stress coach en ontdek zelf wat stress coaching voor jou kan betekenen. 

coach paulien

Met welke vragen kun je terecht?

Onze stress coaches weten als geen ander wat er allemaal komt kijken in een baan met verantwoordelijkheid. Dit soort vragen komen zij regelmatig tegen in hun gesprekken:

 • Ik blijf maar malen en piekeren, hoe kom ik daar van af?
 • Hoe kan ik mij weer energieker en vrolijker voelen?
 • Hoe keer ik weer terug in mijn baan?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet in dezelfde valkuilen blijf lopen als ik terugkeer in mijn baan?
 • Ik heb moeite met weerstand, hoe ga ik hier mee om?
 • Hoe kom ik van dat gejaagde gevoel af?
 • Hoe kan ik beter mijn grenzen aangeven?
 

Staat jouw vraag er niet tussen? Informeer gerust of stress coaching iets voor jou kan betekenen.

Werkwijze

Al onze trajecten doorlopen een helder stappenplan. Wil je meer weten over onze aanpak en werkwijze, maak dan vrijblijvend kennis met onze begeleiders.

Kennismaken

We geloven dat een goede klik met een stress coach een van de belangrijkste factoren is binnen een coachtraject. Daarom kun je bij ons gratis kennismaken met onze coaches. In dit vrijblijvende oriëntatiegesprek leer je jouw coach kennen en verken je samen jouw vraag. Ook bespreek je wat je uit jouw traject wil halen en welke doelen je wil bereiken. Aan het eind van jouw oriëntatiegesprek stem je af of het voldoende klikt. Als dit zo is, kun je vaak direct starten met het traject.

Doelen realiseren

Tijdens de begeleiding werk je gestructureerd aan het realiseren van jouw doelen. Je vergroot jouw zelfbewustzijn, zodat je meer inzicht krijgt in jouw denken, handelen en voelen. Ook werk je aan het (beter) benutten van jouw potentieel. Dit zijn jouw talenten, vaardigheden en competenties waardoor je effectief kunt werken. Je onderzoekt wat je belemmert in het volledig benutten van jouw potentieel en leert tot slot hoe je meer regie kunt voeren in werk- en privéleven. Jouw stress coach luistert, spart, adviseert en stuurt waar nodig bij.

Resultaten borgen

In het laatste gesprek bespreek je met jouw stress coach in hoeverre jouw doelen zijn behaald. Ook kijk je terug op het verloop van jouw traject en bespreek je hoe resultaten het beste worden geborgd. Wanneer er behoefte is, kun je nog een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde periode om samen te bespreken hoe het tegen die tijd gaat. Bij zakelijke trajecten wordt altijd een driegesprek met jouw werkgever en onze coach ingepland om de resultaten te evalueren en te borgen.

Kies je stress coach

Onze stress coaches zijn gedreven professionals met een eigen geluid. Je leest meer over hun achtergrond, specialisatie en aanpak in hun uitgebreide profiel. Of je plant direct een gratis oriëntatiegesprek en ontdekt zo zelf wat stress coaching voor jou kan betekenen.  

Babs - senior coach
Eva - senior coach
John - senior coach
Frederike - senior coach

Kies je coachpakket

Wil je snel starten met coaching? Kies dan het pakket dat het beste bij jou past. Wil je liever zelf kiezen welke onderdelen je wil afnemen? Boek dan een gratis oriëntatiegesprek of ontvang een offerte op maat

Basis
Kort traject (3 maanden)
1650,- exclusief 21% BTW
 • 10 uur een-op-een coaching
 • Inzicht in het effect van stress op lichaam en geest
 • Analyse van stressbronnen en stress-signalen
 • Herstellen van energie en fysieke conditie
 • Omgaan met emoties
 • Analyse van cognitief functioneren + versterken van competenties
Uitgebreid
Middellang traject (6 maanden)
2625,- exclusief 21% BTW
 • 15 uur en-op-een coaching
 • Inzicht in het effect van stress op lichaam en geest
 • Analyse van stressbronnen en stress-signalen
 • Herstellen van energie en fysieke conditie
 • Omgaan met emoties
 • Analyse van cognitief functioneren + versterken van competenties
 • Inzicht in levensmissie, talenten en drijfveren
 • Inzicht in de match met je (sociale) omgeving, werk en je privé-werk verdeling
Populair
Compleet
Lang traject (9 maanden)
3450,- exclusief 21% BTW
 • 20 uur een-op-een coaching
 • Inzicht in het effect van stress op lichaam en geest
 • Analyse van stressbronnen en stress-signalen
 • Herstellen van energie en fysieke conditie
 • Omgaan met emoties
 • Analyse van cognitief functioneren + versterken van competenties
 • Inzicht in levensmissie, talenten en drijfveren
 • Inzicht in de match met je (sociale) omgeving, werk en je privé-werk verdeling
 • Werkhervatting, terugvalpreventie en follow-up

Veelgestelde vragen

 
Hoe ziet een coachtraject er uit?

Stress coaching is maatwerk, onze coach trajecten zien er dus voor iedereen anders uit. In overleg met jouw coach stel je een traject samen dat aansluit op jouw vragen en doelen. Om structuur te geven aan jouw traject maken we gebruik van het GROW model (Goal, Reality, Options, Wrap-up). Het biedt een logische opbouw waardoor naar een duidelijk eindresultaat toegewerkt kan worden.

Doel

Je bekijkt met jouw stress coach wat je wil bereiken tijdens de sessies. Wat zijn de verwachtingen? Wat zijn de doelen op korte en lange termijn? Zijn deze haalbaar? Tevens zal gekeken worden naar wanneer deze doelen bereikt zijn. 

Huidige situatie

Samen inventariseren jij en jouw stress coach wat er precies speelt in de huidige situatie. De situatie wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Welke kansen en successen worden geboekt? Wat zijn de belangrijkste belemmeringen om verder te komen?

Alternatieven

Alle opties, strategieën en oplossingen worden geïnventariseerd. Wat kun je doen om de situatie te veranderen? Welke alternatieven zijn er? Eveneens worden voor- en nadelen van elk van deze alternatieven afgewogen.

Actieplan

De beste aanpak wordt besproken en ingezet. Er wordt een stappenplan en een tijdsplanning gemaakt. Welke actie wordt ondernomen en zijn de gewenste voorwaarden aanwezig om deze actie te realiseren? Wat zijn mogelijke belemmeringen? Er worden afspraken gemaakt over de mate van ondersteuning tussen jou en jouw coach gedurende dit proces. 

 
Hoe kies ik de juiste stress coach?

We geloven dat een goede klik met een coach een van de belangrijkste factoren is binnen een coachtraject. Daarom kun je bij ons vrijblijvend kennismaken met de coach van jouw keuze. Mocht je tijdens het oriëntatiegesprek geen klik ervaren, dan bieden we je de mogelijkheid om een nieuw oriëntatiegesprek in te plannen. Zodat je met de juiste coach kunt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wil je liever geholpen worden bij het maken van de juiste keuze? Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 085 060 9036. We helpen je graag verder.

 
Hoe lang duurt een gesprek?

Een gesprek met een stress coach duurt gemiddeld 60 minuten tot 90 minuten. Dit is afhankelijk van wat je met jouw coach afstemt. Het is mogelijk om gesprekken van 120 minuten in te plannen.

 
Ik wil graag coaching aanvragen voor een medewerker, kan dit bij Bartels Coaches?

Dat is zeker mogelijk. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 085 060 9036. We helpen je graag verder

Coaching in de buurt

Onze coaches zijn werkzaam in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en circa 20 andere grote steden in Nederland. Je leest op de regio pagina’s ondermeer wie van de coaches werkzaam is op jouw voorkeurslocatie. 

Coaching voor jou