Outplacement
Van werk naar werk begeleiding

Op weg naar een nieuwe baan

Onze outplacement coaches helpen je bij het vinden van een baan die past bij je kennis, ervaring en jouw wensen. We vinden het bij Bartels Coaches belangrijk dat je met vertrouwen kunt starten in je nieuwe baan. Daarom besteden we in onze trajecten ook ruim aandacht aan jou als persoon in relatie tot werk. We reflecteren op wat je energie geeft en inspireert in werk en brengen je talenten, vaardigheden, kwaliteiten en persoonlijkheid in kaart. Zodat je fris kunt starten aan jouw nieuwe uitdaging en weet wat je daarmee kunt in jouw nieuwe baan.

Thuis in veel sectoren

We begeleiden mensen van werk naar werk. In de afgelopen 14 jaar hebben wij al veel trajecten met succes afgerond. Ons gemiddelde plaatsingsresultaat schommelt jaarlijks rond de 90%, daar zijn we trots op. Wij zijn thuis in veel sectoren en branches, zoals overheid, onderwijs en zakelijke dienstverlening.

Programma onderdelen

Outplacement coaches

Onze outplacement coaches staan midden in de samenleving. Vaak hebben zij ook een eigen onderneming of vervullen zij een leidinggevende functie in het bedrijfsleven of bij de overheid. Hierdoor weten zij wat er speelt in de de verschillende sectoren en zijn zij goed op de hoogte wat er te koop is.

Mens- en resultaatgericht

De kracht van onze coaches schuilt in de combinatie van kennis, ervaring en een oprechte belangstelling in mensen. Door hun jarenlange ervaring in het vak kunnen zij bogen op een gezonde dosis mensenkennis. Met deze kennis komen zij snel tot de kern van een situatie of vraag.. Onze coaches weten als geen ander weten hoe het er aan toe gaat in organisaties. Daardoor kunnen ze je snel weer terug te brengen op de arbeidsmarkt.

Wil je kennismaken met een van onze beschikbare coaches? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met een outplacement coach naar keuze bij jou in de buurt.

Nederlandse Orde van Beroepscoaches
ST!R

Onze programma's

Outplacement is altijd maatwerk. Jouw achtergrond, ervaring en entree tot de arbeidsmarkt zijn bepalend voor de kosten  van een traject, Hieronder een drietal effectieve programma’s waarmee je snel weer een passende baan mee kunt vinden. Je kunt samen met jouw coach ook jouw eigen programma samenstellen.  

Kort en Krachtig

3 maanden
1.875.-
 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Arbeidsmarktprofiel
 • Onderscheidende CV en motivatiebrief
 • Resultaatgerichte 1-op-1 gesprekken
 • Training Linkedin
 • Training Solliciteren
 • Online vacature zoekmachine
 • Toegang netwerk Bartels Coaches

Premium

6 maanden
3.425.-
 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Talenten Motivatie Analyse (TMA)
 • Arbeidsmarktprofiel
 • Onderscheidende CV en motivatiebrief
 • Verdiepende 1-op-1 gesprekken
 • Training Linkedin
 • Workshop Personal Branding
 • Training Solliciteren
 • Online vacature zoekmachine
 • Sollicitatiebegeleidng via Personal Jobhunter
 • Toegang netwerk Bartels Coaches
Meest gekozen

Compleet

9 maanden
4.675.-
 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Verwerking verlies baan
 • Talenten Motivatie Analyse (TMA)
 • Competentie analyse en capaciteiten test
 • Arbeidsmarktprofiel
 • Onderscheidende CV en motivatiebrief
 • Verdiepende 1-op-1 gesprekken
 • Training Linkedin
 • Workshop Personal Branding
 • Training Solliciteren
 • Online vacature zoekmachine
 • Sollicitatiebegeleidng via Personal Jobhunter
 • Toegang netwerk Bartels Coaches

Waarom klanten ons kiezen

Karin
Karin
"In mijn nieuwe baan komt alles samen"
Lees verder
Karin werkte als hoofd klantenservice bij een telecombedrijf. Zij voelde dat het tijd was voor iets anders en heeft met de hulp van Bartels Coaches haar rol helder gekregen. Karin werkt nu als in de zorg als Teamleider.
Kees
Kees
"Ik ben nu de ondernemer die ik altijd wilde zijn"
Lees verder
Kees heeft op eigen initiatief besloten zijn baan op te geven om zelfstandig ondernemer te worden. Met de hulp van Bartels Coaches heeft Kees zijn plannen concreet gemaakt.
MIrjam
MIrjam
"Ik bewaak tegenwoordig beter mijn grenzen"
Lees verder
Mirjam stelde zich te bescheiden op naar haar collega's op het werk. Zijn heeft met de hulp van Bartels Coaches geleerd beter voor zichzelf op te komen.
Previous
Next

Vraag & Antwoord

Outplacement is begeleiding van werk naar werk. Wanneer je boventallig bent of dreigt te worden, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer een passende baan. Outplacement helpt je het proces van werk naar nieuw werk snel en efficiënt te doorlopen. Zodat je fris en met vertrouwen kunt starten in je nieuwe baan.

De focus in onze outplacement trajecten ligt op het resultaat: het verkrijgen van een nieuwe baan. Een outplacement traject bestaat bij Bartels Coaches uit zeven onderdelen:

1. Oriëntatiegesprek

Wanneer je contact met ons opneemt, nodigen we je uit voor een gratis oriëntatiegesprek met één van onze jobcoaches. In dit vrijblijvende gesprek maak je kennis met jouw coach en bespreek je je kansen op de arbeidsmarkt. Na dit gesprek ontvang je van ons een offerte met jouw persoonlijke programma.

2. Arbeidsmarktprofiel

In dit onderdeel wordt een loopbaananalyse gemaakt en worden jouw talenten, kwaliteiten, drijfveren, competenties en kansen in kaart gebracht. Hiervoor kunnen testen en assessments worden ingezet. Het resultaat is jouw arbeidsmarktprofiel. Dit profiel gebruik je om passende vacatures te zoeken in ons vacaturesysteem Jobport.

3. Individuele begeleiding

De individuele gesprekken met je coach lopen als rode draad door hetoutplacementtraject. Elke 2 weken heb je een gesprek met je coach op onze locatie bij jein de buurt. Onze coaches luisteren, sparren, adviseren en sturen bij waar nodig.

4. Marketing & Personal Branding

Samen met je coach breng je in kaart hoe je jezelf onderscheidend kunt presenteren op de arbeidsmarkt. Je werkt aan het definiëren van jouw persoonlijke missie, elevator pitch en vertaalt deze eenduidig naar communicatiekanalenen -middelen. Tevens ga je in dit onderdeel aan de slag met het verbeteren van sollicitatievaardigheden. Met een door ons ontworpen design cv en motivatiebrief verkrijg je een unieke voorsprong op de arbeidsmarkt waarmee je sneller wordt uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken.

5. Netwerken & Social Media

In dit onderdeel leer je hoe je effectief kunt netwerken vanuit je eigen kracht. Uiteraard krijg je kosteloos toegang tot ons brede netwerk. Samen met je coach ga je systematisch te werk bij het leggen van contacten en het maken van afspraken. In de social media training leer je hoe je LinkedIn optimaal kunt gebruiken bij het zoeken naar vacatures, bedrijven of personen die iets voor je kunnen betekenen.

6. Sollicitatiebegeleiding & Jobhunting

Op Jobport, het meest gebruiksvriendelijke vacaturesysteem van Nederland, vind je alle online vacatures. Tijdens hettraject krijg je een online jobhunter toegewezen die je helpt met zoeken en profielen voor je instelt in het systeem. Met je coach bespreek je passende vacatures die je hebt gevonden. Je bereid de sollicitatiegesprekken gedegen voor en oefent met het voeren van een 1e of 2e sollicitatiegesprek.

7. Coaching in de nieuwe baan

Ook na de start in je nieuwe baan kun je nog bij je coach terecht voor advies.

Onze van werk naar werk programma ’s zijn vooral geschikt voor hoger opgeleide professionals. Ons netwerk sluit beter aan op die doelgroep. 

Wij hebben vooral veel connecties in de sectoren: zorg, ICT, onderwijs, welzijn, cultuur, financieel, kunst, industrie, media, waterschappen, en andere semioverheden. Door deze connecties, zijn wij snel op de hoogte van nieuwe vacatures en kunnen wij jou bij sollicitaties advies op maat geven. 

Jazeker. We horen vaak verhalen over tegenwerking van vijftigplussers op de arbeidsmarkt en het is zeker waar dat je als vijftigplusser met andere uitdagingen wordt geconfronteerd dan de gemiddelde dertiger. Vanuit ons perspectief is leeftijd echter geen probleem, maar een feit. We helpen je om de kansen voor jou te ontdekken, ook op latere leeftijd.

We geloven dat een goede klik tussen coachee en coach één van de belangrijkste factoren is binnen een coachtraject. Daarom kun je bij ons vrijblijvend kennismaken met de coach van jouw keuze. Mocht je tijdens het oriëntatiegesprek geen klik ervaren, dan bieden we je de mogelijkheid om een nieuw oriëntatiegesprek in te plannen. Zodat je met de juiste coach kunt werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wil je liever geholpen worden? Bel naar 010 411 70 84, we staan graag voor je klaar!

Vaak krijg je van je werkgever een zogenoemd transitiebudget mee. Hiermee kun je de kosten van outplacement betalen en kost het je zelf helemaal niks. Neem contact met ons op als je meer advies wilt.

Bij sommige van onze programma’s garanderen wij dat je na afloop van jouw traject een nieuwe passende baan hebt. Informeer naar onze mogelijkheden. 

Jobport is onze online vacature zoekmachine. Hiermee heb je toegang tot alle denkbare vacatures Jouw jobhunter werkt achter de schermen met jou samen op dit systeem zodat je ook tussen je gesprekken door met jouw coach de nodige sollicitatiebegeleiding krijgt. 

In de loopbaananalyse worden jouw talenten, kwaliteiten, drijfveren, competenties en kansen in kaart gebracht. Hiervoor kunnen testen en assessments worden ingezet. We maken bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van de TMA analyse, een online instrument waarmee jouw persoonlijkheid en ontwikkelmogelijkheden zichtbaar worden. 

We beschikken over een landelijk dekkend netwerk met coaches en professionals. en kunnen onze diensten daarom overal in Nederland aanbieden.

Het plaatsingspercentage drukt het aantal kandidaten uit dat na afloop van een traject een passende baan heeft gevonden. Dit percentage meten we via de evaluaties met onze coachees. Ons plaatsingspercentage schommelt jaarlijks rond de 90%.  

Stel ons een vraag

Loading...