Ronald Smulders

Senior coach
Ronald Smulder, coach, loopbaancoach

Dit is Ronald:
Positief, Stimulerend, Empathisch, Resultaatgericht.

Doelgroep
Teamleiders, Managers, Topsporters, Technisch hoger opgeleiden, en kritische mensen.

Soorten coaching:
Loopbaancoaching, Outplacement, Leiderschap coaching, Stress en burnout coaching.

Regio:
Noord-Brabant & Utrecht

Met deze vragen kun je bij mij terecht

Het kan zijn dat je flink van slag bent omdat je je baan kwijt bent geraakt. Ik help je om weer te zien en te voelen dat je veel kwaliteiten en talenten hebt waarmee je zeker ander werk gaat vinden. Je gaat ontdekken dat je tot meer in staat bent dan je denkt! Ik ga je helpen om vanuit jouw gevoel keuzes te gaan maken. Keuzes die echt bij je passen. Keuzes vanuit je hart, waar je zelf voor durft te kiezen. Ik zal je vragen stellen die je aan het denken zetten waardoor er beweging bij jou gaat ontstaan. Dit gaat je helpen om een duurzame keus te maken voor de vervolgstap. Dit type vragen en onderwerpen kom ik regelmatig tegen in mijn gesprekken:

 • Ik heb geen plezier meer in mijn werk. Maar wat wil ik dan wel?
 • Ik twijfel over mijzelf. Wat kan ik eigenlijk?
 • Hoe ga ik om met het verlies van mijn baan
 • Hoe kom ik ooit weer zover dat ik zin heb in een nieuwe werkkring?
 • Ik wil graag inzicht in mijn talenten en kwaliteiten.
 • Ik zeg altijd ja en kan geen grenzen stellen. Hoe kan ik mijzelf meer centraal zetten?
 • Ik wil het roer na 12 jaar omgooien.
 • Ik wil mijn sollicitatiegesprek en Cv verbeteren.
 • Ik loop al jaren op mijn tenen en heb het niet meer naar mijn zin.
 • Ik wil een eigen bedrijf starten: maar in wat? En hoe, wat en waar?
 • De zondag is al een paar jaar een vervelende dag omdat het bijna maandag is. Ik wil verandering en heb daar hulp bij nodig

Dit is hoe ik werk

Tijdens het oriëntatiegesprek bepalen we samen of er een klik is en maken we samen de coachvraag en het doel helder. Vervolgens bepalen we op welke basis we gaan samenwerken en het aantal gesprekken dat we gaan voeren. Daarna ontvang je van mij een mail met een bevestiging van de gemaakte afspraken.

Samen gaan we op een gestructureerde manier jezelf herontdekken. Door middel van de biografische methode krijg je helder welke patronen(onbewust) in jezelf zijn ontstaan en verder zijn doorontwikkeld. Door dit bewustzijn kun je keuzes gaan maken over de manier waarop je hiermee in de toekomst om wilt gaan. Deze beweging geeft ruimte om een nieuwe balans te vinden en om stappen te zetten naar een nieuw toekomstperspectief. Samen gaan we ontdekken wat je een warm hart geeft, waar je echt enthousiast over bent, waar je veel energie van krijgt en wat je belangrijk vindt in het leven. Als je een toverstafje zou hebben, hoe zou het er dan morgen voor je uit zien? Als je dat weet, dan weet je veel beter waar je naar toe wilt gaan werken.

IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN MAKE IT!!

In coaching gaat het er om dat je keuzes durft te maken die echt van jezelf zijn en dat je deze keuzes vanuit zelfvertrouwen kunt en durft te maken. Door mijn ruime ervaring in de topsport en het bedrijfsleven kan ik mij inleven en aansluiten bij wat je nodig hebt.

Tijdens het coachtraject ontvang je van mij oefeningen als ‘huiswerk’ waar je mee aan de slag mag gaan met als doel om jouw proces door te laten gaan en dat er steeds beweging is bij jezelf.

De setting is betrokken, open en veilig. Indien het nodig is, dan zal er diepgang in de gesprekken zijn. Mijn aanpak is praktisch, functioneel en niet ‘zweverig’ te noemen. De oefeningen die je krijgt aangeboden stimuleren tot zelfreflectie en zelfsturing, die bijdragen aan het maken van keuzes die echt van jezelf zijn en durft te maken vanuit zelfvertrouwen. Ik ben er voor jou, luister zonder oordeel en met oprechte interesse. Ik stel open vragen die je aan het denken zetten met als doel om beweging bij jou te creëren.

Mijn opleidingen en certificeringen

 • CMI Loopbaancoaching
 • Post-hbo Loopbaanadviseur, VistaNova/Hoogendijk
 • Noloc Loopbaanprofessional
 • ST!R erkend Loopbaancoach
 • NLP Practioner
 • Diverse trainingen op het gebied van: Coachend Leidinggeven, Coachen van Teams, Voeren van functionerings en beoordelingsgesprekken, Klantgerichte communicatie, Succesvol solliciteren (een uitmuntend cv)
 

Naast een hbo-opleiding heb ik veel leidinggevende werkervaring in de sectoren: Accountancy, het bankwezen en de topsport.

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor mij. Daarom ben ik structureel bezig met intervisie, het lezen van vakliteratuur en het bijwonen van lezingen, trainingen en workshops.

Tarieven

Particulieren:
€ 130,- per uur inclusief 21% BTW

Zzp:
€ 130,- per uur exclusief 21% BTW

Zakelijk
€ 165,- per uur exclusief 21% BTW

Plan een gratis oriëntatiegesprek