Outplacement Rotterdam

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe werkplek en daarbij wel wat hulp kunt gebruiken, dan ben je bij Bartels Coaches aan het juiste adres. Als specialist in loopbaancoaching en outplacement helpen we onze klanten sinds 2005 bij het vinden van een passende nieuwe baan. 

Kies je voor de professionals van Bartels Coaches, dan weet je dat het tijd  is om te bewegen en zaken anders aan te pakken. Meestal kun je bij ons direct aan de slag.    

Kies jouw outplacement coach in Rotterdam

Onze experts in Rotterdam zijn stuk voor stuk ervaren experts in hun vakgebied. Gedreven door nieuwsgierigheid zoeken zij graag de kern op van jouw vraag. Als professional beschikken zij over een eigen geluid. Je leest meer over hun achtergrond, specialisatie en aanpak in hun uitgebreide profiel. Of je plant direct een gratis oriëntatiegesprek en ontdekt zo zelf wat outplacement voor jou kan betekenen.   

Rob - senior outplacement coach
John - senior outplacement coach
Paulien - senior outplacement coach
Henry - senior outplacement coach

Vestiging Rotterdam

Je kunt met onze coaches afspreken in het coachhuis Rotterdam. Wil je liever op een andere locatie afspreken, bekijk dan onze vestigingen in de buurt of zoek op vestiging

WIjnhaven

Adres
Wijnhaven 36
3011 WS Rotterdam

Bereikbaarheid
De locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer.

Openbaar
De locatie is op 5 minuten loopafstand van metrostation Blaak.

Parkeren
Je kunt betaald parkeren bij deze locatie. 

Vestigingen in de buurt

Kanaalweg 33-35
2903 LR Capelle aan den IJssel

Marshalllaan 2
2625 GZ Delft 

Oosthaven 12
2801 PB Gouda

Bredewater 26
2715 CA Zoetermeer

Outplacement

van werk naar werk

Outplacement is van werk naar werk begeleiding. Bedoeld voor werknemers die boventallig zijn verklaard, te maken hebben met een dreigend ontslag of noodgedwongen op zoek zijn naar een nieuwe werkplek. Een outplacement traject kan je helpen bij het snel weer vinden van een baan die past bij jouw talenten en drijfveren.

Herken jij jezelf hierin?

Als een van bovenstaande situaties je bekend in de oren klinkt, is het tijd om te gaan bewegen en vandaag nog werk te maken van jouw carrière. Plan een gratis oriëntatiegesprek met een outplacement coach en ontdek zelf wat outplacement voor jou kan betekenen. 

van werk naar werk

Met welke vragen kun je terecht?

Onze begeleiders weten als geen ander wat er allemaal komt kijken bij outplacement. Dit soort vragen komen zij regelmatig tegen in hun gesprekken:

 • Hoe verwerk ik mijn einde dienstverband?
 • Ik heb een vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen, kan ik hiermee outplacement aanvragen?
 • Wat is een transitievergoeding?
 • Wat zijn mijn talenten en drijfveren?
 • Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
 • Ik wil iets anders maar weet niet wat, wie kan mij helpen?
 • Welke functies passen echt bij mijn talenten?
 • Ik wil voor mijzelf beginnen, hoe pak ik dat aan?
 • Wat moet er praktisch gebeuren?
 • Hoe kan ik jij onderscheidend presenteren?
 • Waar vind ik die leuke baan?
 • Hoe kan ik effectief netwerken en solliciteren? 
 

Staat jouw vraag er niet tussen? Informeer gerust of outplacement iets voor jou is.

Wat levert outplacement op?

Onze ervaring is dat outplacement op veel facetten invloed heeft. De voordelen van outplacement zijn:

 • Je blijft niet meer hangen in boosheid of andere negatieve emoties, want je hebt jouw ontslag verwerkt en je blik nu gericht op de toekomst.   
 • Je hebt geen vraagtekens meer over wie je bent, wat je kunt en wat je wilt in je werkleven omdat je zicht hebt op jouw talenten en drijfveren.
 • Het is helder voor je waarom bepaalde periodes in jouw carrière leuk of juist niet leuk waren en je bent je bewust wat dat betekent voor de keuzes die je nu maakt in jouw loopbaan.
 • Als het gaat om werkomgeving, inhoud, organisatiecultuur, branche en collega’s weet je waar werk aan moet voldoen en heb je jouw voorkeuren op een rijtje.
 • Je weet hoe je je onderscheidend kunt presenteren op de arbeidsmarkt, want je hebt jouw pitch op orde en jouw communicatiemiddelen hierop afgestemd.
 • Je bent bevlogen en vol zelfvertrouwen omdat je je verbonden voelt met jouw drijfveren.
 • Je ervaart controle omdat je zelf aan je stuur staat staat en regie voert over jouw loopbaan
 • Qua energie zit het wel goed bij je want je hebt een baan gevonden die je dagelijks inspireert.
 
Ben je ook toe aan een volgende stap in jouw carrière? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met een van onze outplacement  coaches.
 
 

Outplacement bij Bartels Coaches

Concreet

Aan de slag met middels een-op-een gesprekken.  

Helder

Talenten en drijfveren in kaart brengen.

Resultaatgericht

Een nieuwe baan vinden die past bij jouw wensen

Zingevend

Betekenis en zin geven aan je werkleven.

Hoe verloopt een outplacementtraject?

De focus in onze trajecten ligt op het resultaat: het verkrijgen van een nieuwe baan. Een traject bestaat bij Bartels Coaches uit zeven onderdelen:

1. Oriëntatiegesprek
Wanneer je contact met ons opneemt, nodigen we je uit voor een gratis oriëntatiegesprek met één van onze jobcoaches. In dit vrijblijvende gesprek maak je kennis met jouw coach en bespreek je je kansen op de arbeidsmarkt. Na dit gesprek ontvang je van ons een offerte met jouw persoonlijke programma.

2. Arbeidsmarktprofiel
In dit onderdeel wordt een loopbaananalyse gemaakt en worden jouw talenten, kwaliteiten, drijfveren, competenties en kansen in kaart gebracht. Hiervoor kunnen testen en assessments worden ingezet. Het resultaat is jouw arbeidsmarktprofiel. Dit profiel gebruik je om passende vacatures te zoeken in ons vacaturesysteem Jobport.

3. Individuele begeleiding
De individuele gesprekken met je coach lopen als rode draad door het traject. Elke week/2 weken heb je een gesprek met je coach op onze locatie bij je in de buurt. Onze coaches luisteren, sparren, adviseren en sturen bij waar nodig.

4. Marketing & Personal Branding
Samen met je coach breng je in kaart hoe je jezelf onderscheidend kunt presenteren op de arbeidsmarkt. Je werkt aan het definiëren van jouw persoonlijke missie, elevator pitch en vertaalt deze eenduidig naar communicatiekanalen en -middelen. Tevens ga je in dit onderdeel aan de slag met het verbeteren van sollicitatievaardigheden. Met een door ons ontworpen design cv en motivatiebrief verkrijg je een unieke voorsprong op de arbeidsmarkt waarmee je sneller wordt uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken.

5. Netwerken & Social Media
In dit onderdeel leer je hoe je effectief kunt netwerken vanuit je eigen kracht. Uiteraard krijg je kosteloos toegang tot ons brede netwerk. Samen met je coach ga je systematisch te werk bij het leggen van contacten en het maken van afspraken. In de social media training leer je hoe je LinkedIn optimaal kunt gebruiken bij het zoeken naar vacatures, bedrijven of personen die iets voor je kunnen betekenen.

6. Sollicitatiebegeleiding & Jobhunting
Op Jobport, het meest gebruiksvriendelijke vacaturesysteem van Nederland, vind je alle online vacatures. Tijdens jouw traject krijg je een jobhunter toegewezen die je helpt met zoeken naar passende vacatures. De jobhunter benadert partijen die mogelijke functies aanbieden. Hierbij kun je denken aan werkgevers, werving- en selectiebureaus, detacheringbureaus en uitzendbureaus. De jobhunter levert ook passende vacatures aan en probeert direct concrete afspraken voor je te maken met werkgevers. Daarmee vergroot je je jouw kansen op het voeren van sollicitatiegesprekken. Met je coach bespreek je passende vacatures die je hebt gevonden. Je bereid de sollicitatiegesprekken gedegen voor en oefent met het voeren van een 1e of 2e sollicitatiegesprek.

7. Coaching in de nieuwe baan
Ook na de start in je nieuwe baan kun je nog bij je coach terecht voor advies.

Werkwijze

Al onze trajecten doorlopen een helder stappenplan. Wil je meer weten over onze aanpak en werkwijze, maak dan vrijblijvend kennis met onze begeleiders.

Kennismaken

We geloven dat een goede klik met een coach een van de belangrijkste factoren is binnen een coachtraject. Daarom kun je bij ons gratis kennismaken met onze loopbaancoaches. In dit vrijblijvende oriëntatiegesprek leer je jouw coach kennen en verken je samen jouw vraag. Ook bespreek je wat je uit jouw traject wil halen en welke doelen je wil bereiken. Aan het eind van jouw oriëntatiegesprek stem je af of het voldoende klikt. Als dit zo is, kun je vaak direct starten met het traject.

Doelen realiseren

Tijdens de begeleiding werk je gestructureerd aan het realiseren van jouw doelen. Je vergroot jouw zelfbewustzijn, zodat je meer inzicht krijgt in jouw denken, handelen en voelen. Ook werk je aan het (beter) benutten van jouw potentieel. Dit zijn jouw talenten, vaardigheden en competenties waardoor je effectief kunt werken. Je onderzoekt wat je belemmert in het volledig benutten van jouw potentieel en leert tot slot hoe je meer regie kunt voeren in werk- en privéleven. Jouw coach luistert, spart, adviseert en stuurt waar nodig bij.

Resultaten borgen

In het laatste gesprek bespreek je met jouw loopbaancoach in hoeverre jouw doelen zijn behaald. Ook kijk je terug op het verloop van jouw traject en bespreek je hoe resultaten het beste worden geborgd. Wanneer er behoefte is, kun je nog een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde periode om samen te bespreken hoe het tegen die tijd gaat. Bij zakelijke trajecten wordt altijd een driegesprek met jouw werkgever en onze coach ingepland om de resultaten te evalueren en te borgen.

Nieuwe inzichten, doelen realiseren
Klantwaardering
0
Jaar actief in coaching
0
Locaties in Nederland
0 +
Trajecten succesvol afgerond
0 +

Kies je pakket

Wil je snel starten? Kies dan het pakket dat het beste bij jou past. Wil je liever zelf kiezen welke modules je wil afnemen? Boek dan een gratis oriëntatiegesprek of ontvang een offerte op maat

Basis
Kort traject (3 maanden)
1875,- exclusief 21% BTW
 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Arbeidsmarktprofiel
 • Onderscheidende CV en motivatiebrief
 • Resultaatgerichte een-op-een gesprekken
 • Training Linkedin
 • Training Solliciteren
 • Toegang en gebruik Jobport vacaturesysteem (4 maanden)
 • Toegang netwerk Bartels Coaches
Uitgebreid
Middellang traject (6 maanden)
3750,- exclusief 21% BTW
 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Arbeidsmarktprofiel
 • TMA Talenten Motivatie Analyse
 • BAIA Beroeps Activiteiten Interesse Analyse
 • Capaciteiten Analyse
 • Verdiepende een-op-een gesprekken
 • Training Linkedin + Personal Branding
 • Training Solliciteren
 • Toegang en gebruik Jobport vacaturesysteem (6 maanden)
 • Tussentijdse begeleiding per email en telefoon
 • Toegang netwerk Bartels Coaches
Compleet
Lang traject (9 maanden)
4950,- exclusief 21% BTW
 • Gratis oriëntatiegesprek
 • Verwerking einde dienstverband
 • Arbeidsmarktprofiel
 • TMA Talenten Motivatie Analyse
 • BAIA Beroeps Activiteiten Interesse Analyse
 • Capaciteiten Analyse
 • Verdiepende een-op-een gesprekken
 • Training Linkedin + Personal Branding
 • Training Solliciteren
 • Toegang en gebruik Jobport vacaturesysteem (12 maanden)
 • Tussentijdse begeleiding per email en telefoon
 • Toegang netwerk Bartels Coaches
 • Coaching in de nieuwe baan

Veelgestelde vragen

 
Wat is outplacement?

Outplacement is begeleiding van werk naar werk. Wanneer je boventallig bent of dreigt te worden, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer een passende baan. Outplacement helpt je het proces van werk naar nieuw werk snel en efficiënt te doorlopen. Zodat je fris en met vertrouwen kunt starten in je nieuwe baan.

 
Wat is het verschil tussen outplacement en loopbaanbegeleiding?

Bij outplacement is altijd sprake van beëindiging van het arbeidscontract, terwijl dit bij loopbaanbegeleiding niet het geval hoeft te zijn.

Bij loopbaanbegeleiding ga je samen met een loopbaancoach op zoek naar een volgende stap in jouw carrière. Dit gebeurt bijvoorbeeld omdat je niet tevreden bent met het huidige werk en je je graag verder wil ontwikkelen. Het initiatief voor loopbaanbegeleiding ligt doorgaans bij jou, terwijl dit bij outplacement in de regel juist omgekeerd is. Loopbaanbegeleiding kan net als bij outplacement leiden tot werk buiten de huidige organisatie, maar dit hoeft niet het geval te zijn. De uitkomst van loopbaanbegeleiding kan bijvoorbeeld ook een andere functie zijn binnen de huidige organisatie.

Outplacement en loopbaanbegeleiding hebben ook veel overeenkomsten. Beide draaien om persoonlijke ontwikkeling en het vaststellen van carrièredoelen. In andere woorden: je gaat samen met een coach op zoek naar manieren om competenties te verbeteren en carrièredoelen te behalen. Verschillende fasen die je bij outplacement ziet, kunnen ook van toepassing zijn bij loopbaancoaching.

  
Voor welke doelgroep werken jullie?

Onze van werk naar werk programma ’s zijn vooral geschikt voor hoger opgeleide professionals. Ons netwerk sluit beter aan op die doelgroep.

Waaruit bestaat jullie netwerk?

Wij hebben vooral veel connecties in de sectoren: zorg, ICT, onderwijs, welzijn, cultuur, financieel, kunst, industrie, media, waterschappen en semi overheden.

 
Maak ik als 50 plusser nog kans op de arbeidsmarkt?

Jazeker. We horen vaak verhalen over tegenwerking van vijftigplussers op de arbeidsmarkt en het is zeker waar dat je als vijftigplusser met andere uitdagingen wordt geconfronteerd dan de gemiddelde dertiger. Vanuit ons perspectief is leeftijd echter geen probleem, maar een feit. We helpen je om de kansen voor jou te ontdekken, ook op latere leeftijd.Een gemiddeld loopbaantraject bestaat bij ons uit circa 6-8 gesprekken en duurt 3 tot 4 maanden. De duur is uiteraard afhankelijk van jouw specifieke vraag.

 
Betaalt mijn werkgever de kosten voor outplacement?

Vaak krijg je van je werkgever een zogenoemd transitiebudget mee. Hiermee kun je de kosten van outplacement betalen en kost het je zelf helemaal niks. Neem gerust contact met ons op als je meer advies wilt.

 
Wat is jobport?

Jobport is onze online vacature zoekmachine. Hiermee heb je toegang tot alle denkbare vacatures Jouw jobhunter werkt achter de schermen met jou samen op dit systeem zodat je ook tussen je gesprekken door met jouw coach de nodige sollicitatiebegeleiding krijgt.

 
Ik wil graag outplacement aanvragen voor een medewerker, kan dit bij Bartels Coaches?

Dat is zeker mogelijk. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 010 411 70 84. We helpen je graag verder

Vind een coach in de buurt

Onze coaches zijn werkzaam in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en circa 20 andere grote steden in Nederland. Je leest onder andere wie er werkzaam is op jouw voorkeurslocatie. 

Zoek op coaching

We bieden zes verschillende soorten coaching. Ontdek welke coaching het beste aansluit op jouw vraag.